MOTTO EN LOGO

Vervuld van leven, bewogen door stilte

Vervuld van leven, bewogen door stilte: dat is de inspiratie van waaruit ik werk met mensen na verlies of in rouw. Levendigheid afgewisseld met stilte zult u bij ‘Ruimte voor afscheid’ vinden.

Het verlies van een kind liet mij een aantal jaren geleden uiteindelijk het leven intenser voelen. Dat kon ook omdat ik het geluk had op dat moment, dat ik me gedragen voelde door liefdevolle mensen om me heen en geïnspireerd door een bijzondere opleiding. Ik leerde in de jaren daarna nog beter dingen te doen, waar ik blij van word: dansen, zingen, schilderen, sporten bijvoorbeeld. Dat is voor mij vervuld van leven.

Stilte leerde ik kennen als noodzakelijk om te kunnen blijven voelen en me niet af te sluiten. Na een korte periode van stilte weet ik weer beter wat me te doen staat. Dat bedoel ik met bewogen door stilte.

Van de ammoniet, mijn logo, bevalt me de spiraalvorm en de verstilling. Een vroeger levend wezen blijft zo bestaan in steen, met vaak uitzonderlijk mooie kleuren. Iemand van wie we gehouden hebben kan zo in al zijn of haar kleuren blijven leven in onze herinnering.