ACHTERGROND

Beate Matznetter

Ik ben psychologe, rouw- en verlieskundige met rouwtherapeutische aantekening en spiritueel geschoold.

Mijn praktijk ‘Ruimte voor afscheid’, gericht op de persoonlijke begeleiding van mensen is aan huis en bestaat sinds 2005. Psychologe ben ik meer dan 25 jaar. Ik heb voor de drie RIAGG’s (Regionale Instellingen voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg) in mijn regio gewerkt en ook voor een landelijke organisatie ten behoeve van de AGGZ.

Als mindfulness trainer geef ik cursussen (mindfulness- aandachts- trainingen) bij het RIAGG Amersfoort voor mensen na een of meerdere depressies en voor mensen met stressklachten (zie ook de website van RIAGG Amersfoort).

Spiritueel geschoold heb ik me vanaf 1993 op het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP). Nog steeds beschouw ik de oprichters Hanneke Korteweg-Frankhuizen, Hans Korteweg en Jaap Voigt als drie van mijn belangrijkste leraren.

Meditatie, lichaamswerk en droomanalyse vind ik fantastische instrumenten in het werken met mensen en hebben mijn bijzondere aandacht.

Ik ben geschoold als MBCT-trainster (mindfulness- aandachtstraining volgens Jon Kabat-Zinn, Z. Segal,e.a. voor mensen met recidiverende depressies) (2008) en interpersonal mindfulness-trainster (2009).Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Mindfulness.

Mijn bio-energetica (lichaamswerk)-scholing ontving ik vanaf 1998 en heb ik in 2010 afgesloten.

Ook ben ik gecertificeerd lachyogabegeleider.

Ik ben lid van de beroepsvereniging LSR (Landelijke Stichting Rouwverwerking).

Tevens werk ik als vrijwilligster bij de telefonische hulplijn van de (lotgenoten)Vereniging van Ouders van een Overleden Kind VOOK.